пʼятниця, 26 січня 2024 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня 1918р. трагічна сторінка нашої історії. Цього дня курсанти військових училищ, гімназисти старших класів, студенти взяли бій із 4 тисячами більшовиків: моряками з Балтики, робітниками російських заводів, які з північного сходу наступали на Київ.

Це було місце Українській Народній Республіці на чолі з Михайлом Грушевським та Володимиром Винниченком, які не визнали переворот у Петрограді у жовтні 1917 р. Погано озброєні, без ґрунтовної воєнної підготовки, молоді юнаки вступили у бій з агресором. Війська більшовиків під командуванням Муравйова були розлючені тим, що під станцією Крути(130 км від Києва, сучасна Чернігівська область) молоді гімназисти, студенти, курсанти змогли їх зупинити. Над сутки під Крутами були бої, за цей час у столиці активно проводилася евакуація. Своїми життями Герої Крут урятували тисячі інших. Про їхній подвиг назавжди збережеться в Україні і не лише. На станції Крути зараз меморіальний комплекс. багато дорослих не зрозуміли, яку опасность несуть Україні "гості" з північного сходу. Нині, за 100 років, історія повторюється. Хотілося б, щоб це зрозуміло більшість людей у ​​Європі, США, всьому світі. Інакше на землю спуститися "темрява зла".




Немає коментарів:

Дописати коментар

Привітання з 8 Березня

Учні 10 Д класу щиро вітають всіх жінок зі святом 8 Березня! Нехай ваше життя буде наповнене радістю, коханням і теплом. Ми вдячні вам за в...